Pon - Pet 10:00 - 16:00h
055/222-999
Akcija!

Acuvue Oasys (6 kom)

54.00 KM

Product total
Options total
Grand total
Acuvue Oasys Hydraclear Plus

Kontaktna sočiva Acuvue Oasys su nova generacija sočiva za dvonedeljnu izmjenu proizvođača Johnson & Johnson. Ova sočiva zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike. Predstavljene su kao nasljednice prvih silikon hidrogel sočiva na tržištu – Acuvue Advance koje su zamijenile tradicionalno kvalitetne i vrlo popularne Acuvue 2.

Nova tehnologija
Acuvue Oasys sadrže Hydraclear Plus tehnologiju kod koje se pomoću jedinstvene formule ugrađuje veća količina ovlaživača u sam materijal kontaktnog sočiva. Hydraclear plus tehnologija pomaže očima da zadrže prirodnu vlažnost kako prilikom stavljanja i skidanja kontaktnih sočiva ne biste osjećali nelagodnost.

Sočiva Acuvue Oasys prikladne su za osjetljive i opterećene oči te imaju natprosječnu propusnost kiseonika. Sočiva su prikladna i za prošireno – kontinuirano nošenje – 7 dana i 6 noći, nakon čega je potrebna zamjena novima (stari par ne može se koristiti ponovno). Za ovaj način nošenja posavjetujte se sa svojim oftalmologom. Mišljenja o tome kako koristiti kontaktna sočiva razlikuju se i među stručnjacima.

Kontaktna sočiva Acuvue Oasys idealan su izbor za korisnike koji imaju osjećaj suvih očiju i za sve one koji provode nekoliko sati dnevno ispred računara ili u klimatiziranim sobama.

Johnson & Johnson Acuvue Oasys
Dioptrijaod -12.00 do +8.00
Rok trajanja48 mjeseca ili više
Vrijeme nošenja14 dana
MaterijalSenofilcon A
Mogu li spavati s kontaktim sočivimaDa
Sadržaj vode38%
Propusnost kiseonika147 Dk/t
Prečnik14.0
UV filterDa
Pakovanje6 kom
ProizvođačJohnson & Johnson
Kriva8.4 i 8.8
Shopping Cart