Pon - Pet 10:00 - 16:00h
055/222-999

Acuvue Oasys (6 kom)

60.00 KM

Product total
Options total
Grand total
Acuvue Oasys Hydraclear Plus

Kontaktna sočiva Acuvue Oasys su nova generacija sočiva za dvonedeljnu izmjenu proizvođača Johnson & Johnson. Ova sočiva zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike. Predstavljene su kao nasljednice prvih silikon hidrogel sočiva na tržištu – Acuvue Advance koje su zamijenile tradicionalno kvalitetne i vrlo popularne Acuvue 2.

Nova tehnologija
Acuvue Oasys sadrže Hydraclear Plus tehnologiju kod koje se pomoću jedinstvene formule ugrađuje veća količina ovlaživača u sam materijal kontaktnog sočiva. Hydraclear plus tehnologija pomaže očima da zadrže prirodnu vlažnost kako prilikom stavljanja i skidanja kontaktnih sočiva ne biste osjećali nelagodnost.

Sočiva Acuvue Oasys prikladne su za osjetljive i opterećene oči te imaju natprosječnu propusnost kiseonika. Sočiva su prikladna i za prošireno – kontinuirano nošenje – 7 dana i 6 noći, nakon čega je potrebna zamjena novima (stari par ne može se koristiti ponovno). Za ovaj način nošenja posavjetujte se sa svojim oftalmologom. Mišljenja o tome kako koristiti kontaktna sočiva razlikuju se i među stručnjacima.

Kontaktna sočiva Acuvue Oasys idealan su izbor za korisnike koji imaju osjećaj suvih očiju i za sve one koji provode nekoliko sati dnevno ispred računara ili u klimatiziranim sobama.

Johnson & Johnson Acuvue Oasys
Dioptrijaod -12.00 do +8.00
Rok trajanja48 mjeseca ili više
Vrijeme nošenja14 dana
MaterijalSenofilcon A
Mogu li spavati s kontaktim sočivimaDa
Sadržaj vode38%
Propusnost kiseonika147 Dk/t
Prečnik14.0
UV filterDa
Pakovanje6 kom
ProizvođačJohnson & Johnson
Kriva8.4 i 8.8
Shopping Cart