Pon - Pet 10:00 - 16:00h
055/222-999

Acuvue Oasys for Astigmatism (6 kom)

80.00 KM

Product total
Options total
Grand total
Kontaktna sočiva Acuvue Oasys for Astigmatism

Acuvue Oasys for Astigmatism pružaju visoku propusnost kiseonika, a ubrzani dizajn stabilizacije (ASD) održava kontaktna sočiva u pravilnom položaju, tj. onemogućava rotaciju kontaktnog sočiva do koje ne smije dolaziti kod kontaktnih sočiva za korekciju astigmatizma.

Rotacijom se naime mijenja ugao korekcije astigmatizma, a samim time pacijent može izgubiti oštrinu vida.

Zaštita očiju
Sočiva Acuvue OASYS za astigmatizam izrađene su od istog materijala kao i njihove sferne verzije Acuvue Oasys. Izrađene su od vlažnog materijala koji vrlo dobro propušta kiseonik – SENOFILCON B – udio vode je 38%, a opremljene su Hydraclear plus tehnologijom kod koje se ugrađuje veća količina ovlaživača te UV filtrom koji blokira 95% UVA i 99% UVB zraka. Bitno je napomenuti, da kontaktna sočiva koje štite od UV zraka nisu dovoljna zaštita te ne predstavljaju zamjenu za sunčane naočare s UV filtrom.

Kontaktna sočiva Acuvue Oasys for Astigmatism su dvonedeljna sočiva za dnevno nošenje, svakodnevno odstranjivanje, čišćenje i dezinfekciju. Na temelju specijalističkog pregleda vida, sočiva možete nositi neprekidno 7 dana i 6 noći.

Johnson & Johnson Acuvue Oasys for Astigmatism
Dioptrijaod 9.00 do +6.00, cyl  -0,75 do -2.75, os 10° do 180°
Rok trajanja32 mjeseca ili više
Vrijeme nošenja14 dana
MaterijalSenofilcon A
Mogu li spavati s kontaktim sočivimaDa
Sadržaj vode38%
Propusnost kiseonika129 Dk/t
Prečnik14.5
UV filterDa
Pakovanje6 kom
ProizvođačJohnson & Johnson
Kriva8.6
Shopping Cart