Pon - Pet 10:00 - 16:00h
055/222-999
Akcija!

Biofinity (3 kom)

45.00 KM

Product total
Options total
Grand total
Kontaktna sočiva Biofinity

Mjesečna kontaktna sočiva Biofinity izrađene su od silikon hidrogel materijala koji na jedinstven način kombinuje visoki udio vode i ekstremnu propusnost kiseonika. Zahvaljujući tim svojstvima, Biofinity sočiva prednjače na području mjesečnih kontaktnih sočiva.

Biofinity kontaktna sočiva mogu se nositi tokom dana i tokom noći. Prema uputstvima proizvođača mogu se nositi i kontinuirano, bez uklanjanja iz očiju 30 dana, no za ovakav način korištenja posavjetujte se sa svojim oftalmologom.

Ekstremna propusnost kiseonika i visoki udio vode
Biofinity mjesečna kontaktna sočiva donose ekstremno visoku propusnost kiseonika u vrijednost od 160 Dk/t koju omogućava inovativna tehnologija Aquamax. Aquamax tehnologija donosi i visoki udio vode te zadržava vodu unutar materijala. Smanjena dehidracija tako pruža dugotrajniju udobnost i svježinu.

Ostale prednosti
Materijal Biofinity kontaktnih sočiva, osim što je praktičan i jednostavan za korištenje, ne sadrži električki nabijene čestice zbog čega je otporan na taloženje nečistoće na površini sočiva. Biofinity kontaktna sočiva imaju i asferičan prednji oblik koji poboljšava vidnu oštrinu u slabo osvijetljenim uvjetima i pruža bolju korekciju astigmatizma i presbiopije. Zahvaljujući precizno oblikovanim zaobljenim rubovima i većoj zakrivljenosti stražnjeg dijela zbog kojih su sočiva veoma stabilne, Biofinity sočiva povećavaju udobnost i pruža bolju korekciju prilikom nošenja u poređenju s ostalim sočivima.

CooperVision Biofinity
Dioptrijaod -12.00 do +8.00
Rok trajanja48 mjeseca ili više
Vrijeme nošenja30 dana
MaterijalComfilcon A
Mogu li spavati s kontaktim sočivimaDa
Sadržaj vode48%
Propusnost kiseonika160 Dk/t
Prečnik14.0
UV filterNe
Pakovanje3 kom
ProizvođačCooperVision
Kriva8.6
Shopping Cart