Pon - Pet 10:00 - 16:00h
055/222-999
Akcija!

Dailies AquaComfort Plus (30 kom)

50.00 KM

Product total
Options total
Grand total
Kontaktna sočiva Dailies AquaComfort Plus

Dailies AquaComfort Plus su nova jednodnevna kontaktna sočiva proizvođača Alcon. U poređenju s prethodnim verzijama (radi se o standardnim dnevnim sočivima Dailies All Day Comfort), ova kontaktna sočiva imaju izuzetno tanke ivice i sadrže poseban ovlaživač koji se aktivira svakim treptajem oka. Dailies AquaComfort Plus kontaktna sočiva su tako udobna da nećete ni primijetiti da ih nosite!

Dailies AquaComfort Plus jednodnevna sočiva ne zahtijevaju čišćenje ili skladištenje. Nakon korištenja jednostavno ih bacite. Namijenjene su svakodnevnoj ili povremenoj upotrebi (rekreacija, sport, izlasci itd).

Cjelodnevna hidratacija oka

Kontaktna sočiva Dailies AquaComfort Plus sadrže tri aktivna sastojka koja osiguravaju udobnost tokom cijelog dana. Prvi sastojak, lubrikant HPMC (Hydroxypropyl methylcellulose), takođe se nalazi u tečnosti u kojoj je sočivo skladišteno, a efekat postiže neposredno nakon stavljanja kontaktnog sočiva u oko. Drugi sastojak je kombinacija hidrofilnog PEG (Polyethylene glycol) i sastojka za ovlaživanje PVA (Polyvinyl alcohol) koji je i dio materijala od kojeg je izrađeno kontaktno sočivo. Samim time je omogućeno kontinuirano osvježavanje kontaktnog sočiva svakim treptajem. Svakog dana čovjek prosječno trepne 10.000 puta!

Alcon (Ciba Vision) Dailies AquaComfort Plus
Dioptrijaod -10.00 do +6.00
Rok trajanja48 mjeseci ili više
Vrijeme nošenja1 dan
MaterijalNelfilcon A
Mogu li spavati s kontaktim sočivimaNe
Sadržaj vode69%
Propusnost kiseonika26 Dk/t
Prečnik14.0
UV filterNe
Pakovanje30 kom
ProizvođačAlcon (Ciba Vision)
Kriva8.7
Shopping Cart